Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

„Nőtől nőknek – nem csupán a nőkért”

2012.01.08. 23:32 gonzeee

 Mottó: „A társadalom szétszakított szövetének újjászövésében a nőknek nagy szerepük lesz..

 

MEGHÍVÓ

 

A nyíregyházi Élő Újság szeretettel meghívja Önt és családját

„Nőtől nőknek – nem csupán a nőkért”

címmel szervezett rendezvényére

2012. január 12-én, csütörtökön 17 órától

a John’s Pub étterembe

(Nyíregyháza, Dózsa György u. 7.)

 

Az Élő Újság 2012-es első megjelenése - egy korábbi, másfél évtizedes folyamat folytatásaként - azt próbálja bizonyítani Nyíregyháza város lakóinak, hogy a közösséget érintő, társadalmi kérdésekről folytatott párbeszédben a nők hangjára is szükség van. 

A tények, okok bemutatásán túl közös gondolkodásra hívunk minden állampolgárt a társadalmi részvétel azon formáiról, melyek hosszú távú megoldások kezdeményezésével hozzák össze az érintetteket, közösségeket, civileket.

Rendezvényünk az újszerű megoldások irányába szeretné elvinni az érdeklődőket egy

kivételes közéleti személyiség meghívásával.

Vendégünk:

Kaufer Virág

 

Kaufer Virág életrajza

1975-ben született Budapesten. 2000 óta több civil szervezetben dolgozott, vezetőségi tagja volt a Rex Kutyaotthon Alapítványnak és a Fauna Egyesületnek, majd a brit székhelyű Compassion in World Farming nevű szervezet kelet-közép-európai koordinátoraként dolgozott. 2003-ban az Egyesült Királyságba költözött, és számos nem-kormányzati szervezetnek dolgozott, többek között az Oxfam nemzetközi humanitárius és fejlesztéspolitikai szervezetnek is. Élete során sokat utazott, bejárta Ázsiát, Észak- Amerikát és Európát. 2010-ben költözött újra Budapestre. A z LMP-nek a megalakulása óta tagja. Indult a 2009-es európai parlamenti választásokon. Országgyűlési mandátumot a 2010 választásokon szerzett az LMP országos listájának 12. helyével. 2012 február elsejével visszaadja országos listán szerzett mandátumát pártjának.

 „Döntésemmel olyan utakat kívánok keresni és építeni a jövőben, amelyek az indulatok helyett a közösség építő erejére, az összefogásra és a szolidaritásra épülnek. Az új rendszer nem csak a politikai hatalom megdöntését jelenti, hanem a társadalom szétszakított szöveteinek helyreállítását is. Ebben komoly szerepe lehet a nőknek, mert ők azok, akik a „szelíd ellenállás” fő erejét képezhetik. Ők lehetnek a meghonosítói a tőlünk Nyugatra és Keletre is komoly hagyománnyal bíró kollektív cselekvési formáknak. Számos marginalizált társadalmi csoportnak kell megszerveződnie és hallatnia a hangját. Én nagyon szívesen veszek részt abban, hogy ők rátaláljanak a politikai részvétel számukra megfelelő formájára. Közösségeknek, állampolgároknak szeretnék segíteni abban, hogy megtalálják a hozzájuk illő önkifejezési formát.”

Elemzők szerint olyan esetre, amikor egy politikus a regnáló hatalom elleni tiltakozásul, lelkiismereti és elvi okokból kész volt visszaadni a mandátumát (s ezzel kiváltságait és biztos egzisztenciáját is), az újkori magyar demokráciában még nem volt példa. Olyan képviselők persze már voltak (vannak és lesznek), akik az elveiket készek voltak feladni, de a mandátumukhoz továbbra is ragaszkodtak. A tizenkét éves civil mozgalmi múltat és angliai éveket maga mögött tudó Kaufer Virág döntése ezért történelmi lépés egy történelmi helyzetben.

A hatása ugyanakkor kétségkívül többesélyes.

 

Ön hogyan vélekedik erről?

Gondolkodjunk együtt! Ön se maradjon otthon!

Hívjuk és tisztelettel várjuk barátaival együtt! Javaslatait, észrevételeit ossza meg velünk az eloujsag@gmail.com e-mail címen!

Ismerjen meg minket az eloujsag.blogspot.com internetes oldalon!

Dr. Rácz Éva és Lizák Erika

 

Szólj hozzá!

„Kultúra címkék nélkül egy ’agymosott’ világban”

2011.12.11. 18:17 gonzeee

MEGHÍVÓ


A nyíregyházi Élő Újság szeretettel meghívja Önt és családját 
„Kultúra címkék nélkül egy ’agymosott’ világban”
címmel szervezett rendezvényére
2011. december 13-án, kedden 17.30 órától


a John’s Pub-ba (Nyíregyháza, Dózsa György u. 7.)
Vendégünk:
Kukorelly Endre
József Attila díjas és babérkoszorús író, költő


Az Élő Újság - egy korábbi, másfél évtizedes folyamat folytatásaként, - 2011-es hatodik megjelenése rendkívüli alkalom egy nyílt, őszinte beszélgetésre a kultúra, az irodalom, a művészet mai kérdéseiről úgy, ahogy egy alkotó ember látja. Kukorelly Endre Budapesten született középosztálybeli családban. 1975-től az ELTE történelem-könyvtár szakán tanult. Már egyetemi évei alatt publikált verseket és prózai írásokat, s az egyetem Jelenlét című irodalmi folyóiratának szerkesztője is volt. 1982-ben lediplomázott, a Rainer Maria Társaság egyik alapító tagja lett, dolgozott az Új Könyvek, a Négy Évszak című folyóiratok munkatársaként. Első kötete, A valóság édessége 1984-ben jelent meg, egy évvel később elnyerte a Bölöni György-díjat, a legjobb első kötetért járó elismerést.
Művészete a nyolcvanas évek költői megújulásának jegyében fogant, szövegeit a neoavantgárd és a posztmodern gesztusai, irónia és játékosság jellemzik, ugyanakkor erősen kötődik az irodalmi tradíciókhoz is. Szövegeiben a beszélt, a mindennapi nyelv hibáit, pongyolaságát, töredezettségét használja, gyakran a legelemibb nyelvhelyességi, grammatika szabályokat is áthágva, művei a világ zavarosságából merítenek formát.

Munkásságáért több rangos kitüntetést is elnyert, 1992-ben Vilenica-, 1993-ban József Attila-, 1994-ben Weöres Sándor-, 1999-ben Alföld-, 2004-ben Márai Sándor- és Palládium-díjat kapott, 2003-ban babérkoszúval tüntették ki, 2006-ban pedig "több évtizedes, kimagasló irodalmi tevékenysége, szerkesztői munkássága elismeréseként" a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

Dr. Rácz Éva és Lizák Erika

Javaslatait, észrevételeit ossza meg velünk az eloujsag@gmail.com e-mail címen.
Ismerjen meg minket az eloujsag.blogspot.com internetes oldalon.

Beszélgessünk, gondolkodjunk együtt!
Ön se maradjon otthon!
Hozza magával az irodalmat, közéletet kedvelő barátait t is!

Szólj hozzá!

Meghívó, Szilágyi Péter országgyűlési képviselő fórumára

2011.10.17. 01:16 gonzeee

Az önkormányzati reform Magyarországon, az "LMP önkormányzati koncepciójának tükrében".

Lesznek-e a jövőben polgármesteri hivatalok?
Jó-e ha államosítják az iskolákat – vagy maradjanak a települési önkormányzatok
kezében?
Mire jók a részönkormányzatok?
Mi az a részvételi költségvetés?
 
Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ Szilágyi Péter országgyűlési
képviselővel, a területfejlesztési és önkormányzati bizottság tagjával.

Szertettel várunk, minden érdeklődőt.
 
2011. október 20, csütörtök, 18:00
Helyszín: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár
Nyíregyháza, Szabadság tér 2.
 
----
 
Petíciónk a Zöld fordulatért!
 

 

Szólj hozzá!

Petíció a Zöld fordulatért!

2011.10.17. 01:08 gonzeee

A petíciónkhoz nyíregyházi kitelepüléseink során minden érdeklődőt személyesen is várunk októberben, hétköznaponként 13 órától, Nyíregyházán, a Rákóczi út 1. szám előtt.

lehetmas.hu/peticio

 

http://szszblmp.blog.hu/2011/10/06/ujra_az_utcan_az_lmp

 
 
 


 

 

 

Szólj hozzá!

"Neokonzervatív szempontból .. logikus a miniszterelnök lépése. Mindenki más viszont gondolkodjon el." !!

2011.03.26. 20:56 gonzeee

 "A sajtónak valószínűleg nagy szerepe van abban, hogy kialakult egy olyan hamis kép a versenyképességről, hogy az tulajdonképpen leegyszerűsíthető a vállalkozásbarát, alacsony adókulcsokra. "

www.fn.hu/ado/20110325/miert_hibazott_orban_kozgazdak/

Szólj hozzá!

A magyar EU-elnökség zöld szemmel: sajtótájékoztató és kiadvány

2011.01.27. 15:24 gonzeee

 

Jávor Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke és Tordai Bence, az LMP választmányi szóvivője a mai napon bemutatta az Európai Parlament Zöld frakciója és az LMP közös kiadványát. Az „Egy megújuló Európáért – a magyar EU-elnökség feladatai zöld szemmel” című állásfoglalás arról szól, hogy az Unió magyar elnökségének a következő hat hónapban milyen eredményekre kellene törekednie, hogy tevékenysége eredményes legyen.

A 13 pontból álló dokumentum a globális pénzügyi válság strukturális okainak felszámolását, az Unió gazdaságának globális versenyképességét, a foglalkoztatást, a klímavédelmet és a fenntarthatóságot egyszerre szolgáló Zöld Fordulatot, a társadalmi integrációt, a demokratikus szabadságjogokat, köztük a sajtószabadságot, a nemek esélyegyenlőségét, a környezeti biztonságot, a fogyasztóvédelmet, a Duna-stratégiát, illetve az Unió bővítési és szomszédsági politikáját állítja a középpontba. Mindannyian egy erős Európát akarunk – az Európai Zöld Párt és az LMP szerint ehhez igazságosnak, szolidárisnak és fenntarthatónak kell lennie. Ha a magyar elnökség az alábbi szempontokat és feladatokat komolyan veszi, jó esélyünk van arra, hogy egy nagy lépést tegyünk a helyes irányba.

A dokumentum innen letölthető

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/10101/a-magyar-eu-elnokseg-zold-szemmel/

Szólj hozzá!

Miért falaz a kormány a kommunista állambiztonsági szolgálatoknak?

2010.12.19. 21:43 gonzeee

A kormány a Kenedi-bizottság megszüntetésével elveszi a lehetőséget a jövő generációk elől, hogy megismerjék a kommunista diktatúra működését és az egykori állambiztonság szerepét a rendszerváltásban. Úgy tűnik, a Fidesz falaz az egykori állambiztonsági szerveknek, és nem kíván szembenézni a múlttal.

A kormány december 16-án kiadott rendeletével az a fő probléma, hogy a Kenedi-bizottság megszüntetésével az Alkotmányvédelmi Hivatal civil kontroll nélkül dönthet arról, minek a minősítését tartja fenn (vagyis mi marad titokban), és minek a minősítését szünteti meg (vagyis mi lesz kutatható és az áldozatok számára hozzáférhető). Könnyen lehet, hogy az egykori III. főcsoportfőnökségnek dolgozó tisztek döntik el, mely állambiztonsági érdek minősül ma a Köztársaság védendő értékének. A Kenedi-bizottság lényege az volt, hogy legyen civil kontroll a minősítési eljárásban.

A diktatúra titkai nem lehetnek a demokrácia titkai. Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa a mágnesszalagok kutathatósága feletti civil kontrollt. Az ökopárt arra is felszólítja a kormányt, hogy eleget téve egy nyáron elfogadott országgyűlési határozatnak, terjessze a parlament elé a teljes aktanyilvánossághoz szükséges törvénymódosításokat.

Budapest, 2010. december 19.

Schiffer András
frakcióvezető

2 komment · 1 trackback

Az LMP nem enged a zsarolásnak: garantáljuk a magánnyugdíj pénztárakban maradóknak

2010.11.26. 14:23 gonzeee

 Az LMP a nyugdíjpénztári befizetések és vagyonok ügyében a kormány kényszerítésével szemben a valódi választást támogatja. Elfogadjuk, hogy aki akar, átléphessen az állami rendszerbe, aki ugyanakkor nem ezt választaná, fizethesse járuléka negyedét továbbra is a magánnyugdíj pénztárakba. Fidesz maffia-jellegű pénzbehajtása elfogadhatatlan, ezért az LMP megígéri, hogy ha kormányra kerül az elkövetkező választások bármelyikén, akkor a magánnyugdíj pénztárakban maradóknak jóváírja az állami rendszerbe 2011-től történt befizetéseket, a munkaadói 24 százalékot.

Az LMP mindig kiállt egy felelősebb és átláthatóbb állami nyugdíjrendszerért, ami nagyobb garanciát jelent a tisztes öregkorra. Többször is javasoltuk az egyéni számlás rendszer kidolgozását és bevezetését. Egy hónapja benyújtottunk egy olyan törvénymódosítási javaslatot is, ami a magánnyugdíj pénztári tagok befizetéseit jóváírta volna. A költségvetési törvényjavaslathoz emellett benyújtottunk egy módosító indítványt, mely garantáltan elkülöníteni a leendő egyéni számlákra félreteendő vagyont a folyó kiadásoktól.

 

A Fidesz mindkét javaslatunkat leszavazta, ezért teljességgel hiteltelen mostani ígérete, mely az átlépőknek egyéni számlákat ígér. Az átlépők vagyonából a költségvetési törvénytervezet szerint már jövőre el kíván költeni majd’ 530 milliárd forintot, így nehezen hihető az az ígéretük, hogy a már elköltött vagyont egyszer majd jóvá is írja a megkárosítottak még létre sem hozott egyéni számláin. 

Szólj hozzá!

Nők elleni erőszak - a struccpolitika nem megoldás!

2010.11.26. 14:21 gonzeee

 Nem halogatható tovább egy hatékony és átgondolt intézkedéscsomag kidolgozása, mellyel eredményesen lehet fellépni a nők ellen elkövetett erőszakkal szemben. A magyar nők tömegesen szenvednek a fizikai, verbális, lelki, gazdasági, vagy szexuális erőszak valamely megnyilvánulásától – hívja fel az LMP a parlamenti pártok figyelmét a nők ellen elkövetett erőszak megszüntetésének világnapján.

A nők elleni erőszak számos formában fejti ki romboló hatását a magyar társadalomban: a fizikai, verbális, lelki, gazdasági, vagy szexuális erőszak valamely formáját nők tömegei szenvedik el.

Évről évre emberek tucatjai – szinte kizárólag nők – halnak meg a családon belüli erőszak következményeként. A statisztikai adatok kimutatják, hogy a nők ellen elkövetett bűncselekmények között egyértelműen ez a leggyakoribb halálozási ok – még annak ellenére is tudjuk ezt, hogy az otthon falai között folyó erőszak a privát szféra sérthetetlensége okán gyakran láthatatlan. Az áldozat számára ez jelentősen megnehezíti a segítségkérést, a környezet számára pedig a segítségnyújtást.

A jelenlegi intézményrendszer nem biztosít megfelelő védelmet számukra, de a nemi erőszak és a szexuális zaklatás törvényi szabályozása is hiányos.

A CEDAW Egyezmény – a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájának felszámolásával foglalkozó ENSZ egyezmény – bizottsága legutóbbi ajánlásában aggodalmát fejezte ki a magyarországi helyzet miatt, és sürgette hazánkat, hogy “dolgozzon ki egy átfogó koncepciót a nők elleni erőszak valamennyi formájának megelőzése és kezelése érdekében.”

A nők elleni erőszak hazai helyzetéért az elmúlt 20 év kormányai egytől egyig felelősek. Az LMP szerint társadalmi párbeszédre és a megfelelő intézkedések mielőbbi kidolgozására van szükség, mert nem odázhatjuk tovább a nők elleni erőszak problémájának fel-, illetve elismerését. Az LMP a közeljövőben konkrét javaslatokkal áll elő, és számít a kormánytöbbség támogatására. 

Szólj hozzá!

Új fejlődési modellre van szükség

2010.11.21. 19:37 gonzeee

 Az LMP a többkulcsos SZJA visszaállításával és az ökológiai adóreformmal biztosítaná a forrásokat az egészségügy, az oktatás kiemelt támogatására valamint a járulékok 5%-os csökkentésére. Az ökopárt módosító javaslataival szakított az ellenzék korábbi tradíciójával, és nem költött többet a bevételeknél.

Az LMP szerint új fejlődési modellre van szükség. Ezt szolgálja a gazdagok és a tőzsdei cégek kedvezményezése helyett a szolidáris, a szegényeket és kisvállalkozásokat támogató adórendszer, az oktatás és az egészségügy leépítése helyett a befektetés a társadalomba. A demokratikus intézmények és a civil társadalom kivéreztetése helyett azok megerősítésére, a jövő felélése helyett az ökológiai adóreformra és a zöld szektor fejlesztésére kell törekednünk.

A foglalkoztatást ösztönző és a gazdasági erőkülönbségeket kiegyenlítő gazdaságpolitikánk központi eleme az adó- és járulékreform. Helyreállítanánk az arányos közteherviselést a progresszív személyi jövedelemadó visszaállításával, ezzel egyidejűleg a foglalkoztatás bővítését tennénk lehetővé a járulékok 5%-os csökkentésével. Költségvetési többletforrásokat biztosít ökológiai adóreformunk, melyet fokozatosan, a lakosság teherbíró képességét és az ipar regionális versenyképességét szem előtt tartva vezetünk be. Ennek első lépéseként 2011-re 220 milliárd forintnyi többletforrást biztosítana a környezetszennyező tevékenységek nagyobb adóztatása.

Egészségügyi csomagunk közel 60 milliárd forintnyi többletforrást biztosít az ágazat számára, ebből elsősorban a megelőzést támogatjuk, valamint megerősítjük a szakorvosi, szakápolói, a védőnői és a háziorvosi rendszert. Hat milliárd forintos oktatási csomagunk tartalmaz többek között normatíva emeléseket és az óvodai, bölcsődei rendszer fejlesztését.

A természeti erőforrások és a vidéki élet minőségének védelmét szolgáló 50 milliárd forintos környezet- és vidékpolitikai csomagunk egyenlő esélyeket biztosít a magyar állampolgároknak, szülessenek és éljenek az ország bármelyik pontján.

A közösség érdekeit védő demokratikus intézményrendszer megerősítése biztosítani fogja, hogy a kontrollfeladatokat ellátó szervezetek feladataikat megfelelő költségvetés birtokában –és így megfelelő minőségben - végezhessék. Ennek keretében az Állami Számvevőszéket a korrupcióellenes harc központjává tesszük, a Gazdasági Versenyhivatalt, a Költségvetési Tanácsot és a PSZÁF-et feladatkörük kiterjesztésével erősítjük meg, mindezeket összesen 1,5 milliárd forint többletforrással.


Szólj hozzá!

El a kezekkel a Költségvetési Tanácstól!

2010.11.14. 17:20 gonzeee

A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel értesült Domokos László ÁSZ-elnök véleményéről, mely szerint nincs többé szükség a Költségvetési Tanácsra. Az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, az Egészségbiztosítási Felügyelet, az ORTT, a Magyar Nemzeti Bank megtámadása után a kormány a már megszelídített Számvevőszék elnökén keresztül üzente meg: a független és önálló vélemény megalkotására magas szakmai színvonalon képes Költségvetési Tanácsot is beszántaná.

 

Az LMP szerint a kaotikus államháztartási viszonyok közepette korábban soha nem látott szükség van a Költségvetési Tanács munkájára. Az ökopárt éppenséggel növelné a Tanács költségvetését, és kötelezővé tenné, hogy az ellenzéki módosító javaslatokat is beárazza, a felelős politizálás erősítése érdekében. Az LMP kétségbeejtőnek tartja, hogy a dübörgő fülkeforradalom minden olyan független intézményt elsodor, mely a kormánnyal szeimben független véleményt képvisel.

 

Az LMP a szóvívői nyilatkozatnál határozottabb garanciát vár a kormánytól, hogy nem készül a felelős államháztartási gazdálkodás egyik legfontosabb biztosítékának számító Költségvetési Tanács  felszámolására!

 

2010. november 12.

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő,

az LMP gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője

 

Szólj hozzá!

Fidesz-Jobbik koalíció a szegedi közgyűlésben

2010.11.14. 17:19 gonzeee

 

A Fidesz közreműködésével a Jobbiknak sikerült elérnie, hogy a szegedi önkormányzatban jóval több bizottsági helyet kaparintson meg, mint amennyit választási eredménye és a közgyűlésben való részvételi aránya indokolna. Az LMP szerint ezzel létrejött a Fidesz-Jobbik koalíció.

 

A minimális többséggel bíró Fidesz bizottsági elosztásokról szóló javaslatai nem tükrözték a választói akaratot: a Jobbik például jóval több bizottsági helyet söpörhetett be, mint amennyi a választási eredmények arányából következne.

 

A Póda Jenő fideszes képviselő által kinyilvánított szándék – mely szerint a közgyűlés működése nem múlhat eseti megállapodásokon – új értelmet nyert. A közgyűlésbe épphogy csak bejutott Jobbikot kistafírozták bizottsági helyekkel, létrehozva ezzel egy mindkét félnek túlhatalmat biztosító Fidesz-Jobbik koalíciót. A Jobbik pedig – mely kitanulta az SZDSZ legrosszabb idejére emlékeztető módszereit, hogy hogyan kell felülreprezentálni magukat a politikában – örömmel szavazott a torz bizottsági struktúra kialakítására.

 

Úgy tűnik, az úthengerként nyomuló Fidesznek és a látszatellenzéki Jobbiknak semmi sem drága, amikor a hatalom a tét.

Szólj hozzá!

A kormány vegye komolyan a Népesedési Kerekasztal ajánlásait!

2010.11.11. 14:37 gonzeee

 

Az LMP a Kopp Mária által vezetett, 32 szervezet részvételével létre jött Népesedési Kerekasztal által májusban a kormány számára megfogalmazott javaslatokat – melyeket nemzetközi szakmai konszenzus övez és tudományosan alátámasztották – vette alapul és egészítette ki, amikor Ertsey Katalin határozati javaslatot (http://www.parlament.hu/irom39/01439/01439.pdf) nyújtott be a parlamentnek a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért. A javaslatot azonban szerdán az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tárgysorozatba sem vette.

 

A Népesedési Kerekasztal alapelveit osztja az LMP:

 

n  Senkit nem lehet kényszeríteni a gyermekvállalásra,

n  de a kívánt, tervezett gyermekek vállalását kell segíteni.

n  A magasabb végzettségű nőkkel és férfiakkal szemben súlyos negatív diszkrimináció érvényesül, ha a gyermekvállaláshoz való jogukat akarják érvényesíteni.

n  Biztosítani kell, hogy ők ne kerüljenek hátrányba a velük azonos korú gyermektelenekkel szemben.

A javaslatok alapját azok a tudományos kutatások adják, amelyek kimutatták: ott magasak a születési ráták, ahol megteremtik a lehetőséget arra, hogy az anyák rugalmasan, fokozatosan térhessenek vissza a munkába. Ennek legfőbb eszközei a kiterjedt nappali ellátás és a rugalmas munkahely.

Nappali ellátás:

 

-          A legsürgetőbb a bölcsődei ellátás fejlesztése a bölcsődével ellátatlan területeken. Szükség van a családi napközik és családi gyermekfelügyelet dinamikus bővítésére. A kormány azonban a családi napközik (CSANA) támogatását befagyasztotta, a bölcsődei normatívát csökkentette.

-          A szülők fizessenek a bölcsődei ellátásért, a munkáltatók ehhez a díjhoz béren kívüli juttatás formájában járuljanak hozzá. A kormány ezzel nem foglalkozott.

-          Béren kívüli juttatások közé fel kell venni egy utalványt, amelyet a gyerek ellátását, a háztartási munkát segítő szolgáltatások igénybevételéhez lehetne felhasználni. A kormány ezt úgy „oldotta meg” a cselédtörvénnyel, hogy nem ad egészségügyi- és nyugdíjbiztosítást ezeknek az alkalmazottaknak.

-          Ösztönözni kell a munkaadókat, hogy létesítsenek bölcsődei férőhelyeket, CSANÁ-k támogatását, szövetkezzenek ezek közös létesítésére. A kormánynak nincs ilyen terve, a feladatot az önkormányzatokra hárítja, de forrást nem biztosít hozzá.

Rugalmas munkahely:

 

-          Start-részmunkaidő kártya, amely átmeneti járulékkedvezménnyel honorálná a rugalmasan foglalkoztatót. (Az LMP ezt kiegészíti a saját mikrovállalkozását építő, önfoglalkoztató nők részmunkaidős, fokozatosan teljessé váló járulékát.) A kormány kivezeti a Start plusz kártyát (10 és 20 százalék 2 évre), és helyette van a 27-ről 20 százalékra csökkentett járulék a munkakör megosztása esetén, de csak új belépőknek – éppen a visszatérő nőket nem segíti, teljesen életszerűtlen.

-          Áttörést jelentene, ha a közszféra nagyobb arányban élne a részidős és egyéb rugalmas foglalkoztatás lehetőségével.

-          Gyes megtartása, legalább utalvány formában, ami gyermekfelügyeletre fordítható – 8 órás munka mellett is. A kormány azonban elveszi a GYES-t mindenkitől, aki 8 órában dolgozik, többnyire kényszerből.

A helyzet illusztrálására egy idézet a közszférában dolgozó, sérült gyereket nevelő anyukától:

„Most néztem a NEFMI honlapján a Gyessel kapcsolatos törvénytervezetet, és ha jól látom, 30 óránál többet nem lehet dolgozni a tervezet szerint a fogyatékos/ tartós beteg gyerek mellett sem. Arról nem is beszélve, hány egyedülállót és ikrest érint! Éljen, 25 ezer forintot húznak ki a zsebemből, amit a fogyatékos gyerekem fejlesztésére fordítok, és nem véletlenül dolgozom heti 40 órában mellette.
Talán szólni kéne a kdnp/fideszes vezetőknek, hogy nincs az a közigazgatási szerv, ami 30 órás munkát engedne...”

 

Az LMP hangsúlyozza: nem pusztán szép elgondolás, de gazdasági számítások támasztják alá a női foglalkoztatás és a versenyképesség szoros összefüggését – legutóbb a Davos-i Világgazdasági Fórum kutatása mutatta ezt ki.

 

Ezért érthetetlen, hogy miért teszi az ellenkezőjét a kormány annak, amivel elérhetné a célját: az 1 millió munkahelyet és 1 millió gyereket.

Az országban uralkodó konzervatív szemlélettel nem magyarázható, hiszen egy új kutatás szerint (szintén a NK tagja, Dr. Pongrácz Tiborné, KSH Népességkutató ig.h.) az attitűdök drámaian megváltoztak, már a 8 általánost végzett férfiak is a kétkeresős családmodellt tartják helyesnek, és nem azt, hogy a férj dolgozik, a nő otthon van a gyerekekkel. Az iskolázott férfiak és a nők maguk már rég így gondolják. Fel sem tételezzük, hogy a kormány ne lenne tisztában ezekkel a tényekkel, ne azt tenné, amire az általa felkért NK javaslatai irányulnak, vagy azért döntenek ellentétesen, mert férfiak döntenek nőkről.

 

 

Szólj hozzá!

Az LMP nyílt levele Kövér László részére

2010.11.11. 14:33 gonzeee


Tisztelt Házelnök Úr! 

Meglepve vettük észre, hogy a november 2-i ülésnapon a képviselőket egy papír várta az ülésteremben az asztalukon azzal a szöveggel, hogy egy bizonyos Gentleman magazint átvehetnek a Szervezési Főosztályon. Mint később a sajtóból kiderült, egy 10 ezer forint értékű férfiaknak szóló luxusmagazinról volt szó.

Ez több szempontból is aggályos: először is nem értjük, hogyan segédkezhet az Országgyűlés Hivatala kereskedelmi magazinok terjesztésében? Mit kell vajon egy magazinnak tennie ahhoz, hogy az ülésteremben ajánlják a képviselők figyelmébe? Ráadásul ez a magazin távolról sem a parlamenti munkához szükséges információkat tartalmaz, hanem szexista toposzokat sulykol, luxusautókkal, méregdrága órákkal, mindezt tetézve a nők puszta dekorációként való használatával. Az értéke pedig túl van azon, amit a jog csekély értékű ajándéknak nevez, így befolyásolásra is alkalmas.

Ezúton szeretnénk megkérni Házelnök Urat, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy az Országház ülésterme a továbbiakban ne váljon sem luxus férfimagazinok, sem egyéb kereskedelmi sajtótermékek promóciós helyszínévé.

 

Budapest, 2010. november 10.

 

 

Az LMP frakció nevében:

 

Dorosz Dávid

Ertsey Katalin

Jávor Benedek

Kaufer Virág

Kukorelly Endre

Scheiring Gábor

Schiffer András

Szabó Rebeka

Szabó Tímea

Vágó Gábor

 

Szólj hozzá!

Suttyomban veszi vissza az adócsökkentést a Fidesz

2010.11.09. 10:01 gonzeee

A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP minden előzetes bejelentés nélkül, egy az adótörvényekhez az utolsó pillanatban beadott módosító javaslat formájában kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét. Az így suttyomban mintegy 40 milliárd forinttal megnövelt adó- és járulékterhelés elveszi a tervezett személyi jövedelemadó csökkentés egy jelentős részét az adófizetőktől, és egyértelművé teszi, hogy a Fidesz-KDNP nem teljesíti egyik fontos ígéretét. Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal ígéretet tett arra, hogy az adóváltozásokkal senki nem jár rosszabbul mint korábban. Ezzel szemben önmagáért beszél az, ahogy a kormánypártok a parlamenti vitát követően megpróbálták elrejteni egy 39 oldalas dokumentum mélyén járulékemelési javaslatukat. A beadvány egyértelművé teszi, hogy az alacsony és közepes keresetűek a Fidesz-féle „adócsökkentés” veszteseivé válnak. A Fidesz megsérti a magyar állampolgárokat, amikor azt feltételezi róluk, hogy nem látnak át a szitán: amit a kormány az egyik kezével ad, azt a másik kezével többszörösen is visszaveszi. Az LMP számára elfogadhatatlan a Fidesz-KDNP járulékemelési javaslata, mellyel szemben egy világos alternatívát kínálunk: a terhek növelése helyett a korábbi szolidáris adórendszerhez való visszatérésre, és a munkahelyteremtés érdekében egy 5 százalékos járulékcsökkentésre van szükség.

 

Szólj hozzá!

Címkék: országos ügyek

Piacszabályozással a beszállítók védelméért

2010.11.08. 22:33 gonzeee

Az LMP szerint azonnali és hathatós piacszabályozásra van szükség azért, hogy ne a hazai kis- és középvállalkozások és a helyi termelők legyenek a válságadók vesztesei. A párt törvényi szabályozást sürget a bevásárlóközpontok terjedésének megakadályozására: „plázastopot”, a távolsági élelmiszerkereskedelem megadóztatása, „narancsadót”, a hazai beszállítók kiszolgáltatottságának megfékezése, az úgynevezett polcpénz szűkítése, és a helyi termelők piachoz segítése érdekében.

A válságadó nem piacszabályozási eszköz. Nem fékezi meg a bevásárlóközpontok terjeszkedését, nem gátolja meg a helyi piacok sorvadását. Nem akadályozza meg a polcpénz szedést, és nem tesz több helyi terméket a polcokra. Nem fékezi a hazai beszállítók kiszolgáltatottságát a multinacionális kereskedelmi láncokkal szemben. A kormány érvelése azért álságos, mert a jelenlegi piacszabályozásban nagyon sok a kiskapu, és olyan alacsonyak a büntetések, hogy a nagy kereskedelmi láncok röhögve fizetik ki a büntetést, és folytatják tovább a beszállítók sanyargatását. Az MSZP-nek a magyar termékek polcra kerülését szabályozó etikai kódexe eleve halálra ítélt volt. A Jobbik vidékfejlesztési kérdésekben csupán a falusi kocsmákért aggódik. A hazai termelők és beszállítók érdekében szigorú versenyszabályokra van szükség, nem pedig különböző etikai kódexekre. Szükség van arra is, hogy a szabályokat betartassák és az azokat megszegő kereskedelmi láncok ne bújhassanak ki a büntetések alól. A magyar beszállítók védelmére az LMP javaslatokat nyújt be a parlamentnek. 

Szólj hozzá!

Címkék: országos ügyek

Az LMP a felsőoktatási törvény vitaanyagáról: társadalmi mobilitást és minőséget!

2010.11.08. 22:29 gonzeee

A Lehet Más a Politika üdvözli, hogy társadalmi vita kezdődik a felsőoktatási törvény koncepciójáról, ám reméli, hogy a kormány érdemi, és nem látszatkonzultációkra készül.

Egy internetes közösségi oldalon még a kormány vitairatának megjelenése előtt több tízezer hallgató tiltakozott a kiszivárgott részletek ellen. Az aggodalom érthető: a felsőoktatás rendszerváltás után lezajlott demokratizálódása viszonylag széles rétegek előtt nyitotta meg a társadalmi felemelkedés lehetőségét. A társadalmi mobilitás amúgy is szűk csatornáinak tehát nem szabad tovább szűkülniük. Csak egyetérteni lehet ugyanakkor azzal a Kormányzati szándékkal, hogy „a felsőoktatás minden területén – oktatás, kutatás, intézményi irányítás - kiemelt szerepet kapjon a minőség”. Arról kell szólnia a törvénykoncepció vitájának, hogy a társadalmi mobilitás lehetősége és a minőség követelménye hogyan egyeztethető össze.Komoly dilemmák sora vár feloldásra: például a hallgatói önkormányzatok jogait semmi szín alatt nem szabad csorbítani, ugyanakkor biztosítani kell azok eddiginél nagyobb átláthatóságát és a tényleges hallgatói részvételt.

Az LMP üdvözli, hogy a felsőoktatási reformban fontos szerepet kap a társadalmi konzultáció. De egyúttal nyomatékosan kérjük, a hallgatók közösségének eddig megfogalmazott aggályait és a vitában megfogalmazandó javaslatait vegyék komolyan, és ne az legyen a konzultáció vége, hogy az igazán kényes kérdéseket miniszteri rendelet szabályozza csupán. A fél éves társadalmi egyeztetés során az LMP is be fogja mutatni részletes javaslatait arról, hogy miképpen ötvözhető a hatékonyság követelménye, a részvétel elve és az igazságosság, a társadalmi mobilitás növelésének szándéka.

Szólj hozzá!

Címkék: országos ügyek

Elkészült az LMP költségvetési koncepciója

2010.10.29. 11:08 gonzeee

Az idei büdzsére alapozva „Fenntarthatóság és szolidaritás” címen alternatív költségvetési koncepciót dolgozott ki az LMP, melyet október 28-án, csütörtökön Schiffer András és Scheiring Gábor mutatott be.

Szólj hozzá!

Címkék: politikai program országos ügyek

Mit fog csinálni az LMP?

2010.10.18. 18:51 gonzeee

 Az LMP helyi csapata túl van egy küzdelmes, sok tanulsággal járó kampányon, melynek végén nem sajnos sikerült csapatunknak a nyíregyházi közgyűlésbe bekerülni. Ez egy másfél éves párt esetén nem egy óriási meglepetés. Ennek ellenére vagy éppen ezért nagyon sok feladat áll előttünk a következő időszakban. Egyrészt dolgozni kell a párt építésén. A kampány alatt nagyon sok emberrel ismerkedtünk meg, most a „hétköznapokbnan” lehetőségünk lesz tagságunk bővítésére, új ügyek felkarolására. 

Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy sokan nem ismerik az LMP, ezért határozottan és bátran kommunikálnunk kell a párt célkitűzéseit. Harmadrészt – és talán ez a legfontosabb – itt van nekünk Nyíregyháza, egy jelentős többségű Fideszes vezetéssel. A Fidesz országos politikáját ismerve, mely hivatalosan ugyan a nemzeti együttműködésről szól, ez többség az összes lehetőséget ki fogja használni a saját elképzelésinek keresztülvitelére. Jelen helyzetben nekünk minden eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy a város irányításán a szemünket rajta tudjuk tartatni. Ezek mellett, ahogy már a kampányban elhangzott vannak konkrét projektek, melyeket meg szeretnénk valósítani. Lépni szeretnénk a helyi kulturális élet élénkítésének terén, gyakorlati elképzeléseink vannak a romák, szociális szövetkezeteken keresztül történő munkához juttatásáról.

Közben a zajlik a parlamenti munka, alakul az ország 2011-es költségvetése és készülünk arra, hogy Magyarország lesz az EU soros elnöke. Az LMP, mint parlamenti párt képes arra, hogy helyi ügyeket, érdekeket a törvénykezés elé jutasson, tehát ezen a téren is sok dolgunk van már 2010 őszén is.

Természetesen ezeknek a terveknek a megvalósításához várjuk a támogatásukat, véleményüket, javaslatukat. Ahogy a kampány során, most is nyitottak vagyunk a társadalmi párbeszédre. 

 

nyiregyhaza@lehetmas.hu

Szólj hozzá!

Egy láthatatlan kisebbséget tesznek láthatóvá

2010.09.27. 22:48 gonzeee

„A társadalom attitűdjét sokszor az ismeretlentől való félelem alakítja. Ha megismernénk őket, rájönnénk, hogy a fogyatékos emberek értékei, vágyai, érzései nem különböznek. Ők elfogadták, hogy fogyatékos emberként kell élniük. Most már csupán nekünk, nem-fogyatékos embereknek kellene elfogadnunk őket.”

www.gonzopress.hu/2010/09/18/egy-lathatatlan-kisebbseget-tesznek-lathatova/

Nincs fogyatékos társadalom:

http://www.keruljkozelebb.hu/

Szólj hozzá!

Mit ér 1 szavazat? Dr. Rácz Éva sajtótájékoztatója Oroson

2010.09.23. 19:15 gonzeee

A társadalmi részvétel esélyei – itt és most.

Találkoztam Oroson és Nyíregyházán is emberekkel, akik azt mondták, el sem mennek október 3-án szavazni, mert a nagy pártokra nem voksolnának, a kicsikre pedig minek?  

Mit ér 1 szavazat?  Miért szavazzanak az LMP-re? Mit ér 2-3 képviselő jelenléte az önkormányzati testületben?

Jó, ha tudjuk, Nyíregyházán 21 jelöltből 6-ot nem közvetlenül választanak meg az állampolgárok, hanem a nem nyertes jelöltekre leadott szavazat alapján. Így hasznosul a töredékszavazat. Annak a szavazata sem vész kárba, bármely körzetben is teszi meg, aki a „vesztes” egyéni jelöltre szavaz. 

A LMP ott van a magyar parlamentben, és ugyanolyan eséllyel ott lehet a nyíregyházi képviselőtestületben is 2-3 fővel, és eredményes befolyással lehet minden következő 4 évben megszületett döntésre!

Az LMP-n belül mi egy új politikai kultúrát képviselünk, és meggyőződésünk ez a hiteles kommunikáció alapja, amely megvalósíthatja a társadalmi részvételen keresztül az igazságosságot, és  kezdeményezi alapértékként a környezettudatos magatartást is.

Én orosi képviselőjelöltként arra biztatom a helyi lakosokat, és természetesen az összes többi választókörzetben élőket is, hogy érezzék fontosnak a jelenlétüket bármilyen politikai háttért is választanak szándékaiknak, - menjenek el, döntsenek, szavazzanak mellette.  Politikai elemzők szerint ez egy olyan választás, amit 1 szavazattal meg lehet nyerni, és az olyan kicsi pártoknak, mint az LPMP 1 szavazat is helyet adhat a város közgyűlésében.

Amit ma egy orosi polgár megtehet, az „1 szavazattal” kezdődik el, - ne várjon senki másra, tegye meg, és értékelje hogy állampolgári jogként gyakorolhatja azt. Aki nem lesz jelen a fülkében, az is döntést hoz. Hallgatásával fejezi ki részvételét, azonban csak az érzések nem diktálják az orosi ember lehetőségeit, és és nem érvénytelenítik választásait.

Aki bármilyen érzelemre hivatkozva október 3-án otthon marad, az is választ! 

Az LMP-ben mi az itt élőkkel együtt szeretnénk bebizonyítani, hogy  minden új akarat, amely új szempontból mutat meg valamit, segít MÁS-ként gondolni a megoldásokra.

                                                                                                                                                                                                                           Dr. Rácz Éva 

                       15. sz. VK. /Oros/ képviselőjelöltje

Szólj hozzá!

Dr. Pápai László gondolatai a lakáspolitikáról

2010.09.23. 11:47 gonzeee

Véleményem szerint a lakáspolitika több mint a lakásépítés dinamikájának szabályozása, több mint az ehhez kapcsolódó építőipari iparágra gyakorolható befolyás.

A lakáspolitika a lakhatás feltételeire gyakorolt hatásrendszer, kölcsönhatásában a gazdaság működőképességével, ezen keresztül a társadalom életminőségével.Amennyiben ez a meghatározás elfogadható, úgy a következő tényezőket és e tényezők egymásra hatását, összefüggéseit óhatatlanul elemezni, vizsgálni szükséges:

     A demográfiai állapotok és a gazdaság összefüggései.

Ebben az összefüggésben a kor-összetétel (KOR-FA) társadalmi jövedelemtermelő képességre gyakorolt hatásait szükséges elemezni. Mekkora a munkaképes korúak, a nyugellátásra jogosultak aránya, milyen ütemben milyen arányban várható a felnövekvő generációk munkaképes korba lépése, a születések és a halálozások trendje milyen távlatokra enged következtetni.  

    A demográfiai állapotok és a lakhatás összefüggései.

         Ez az összefüggés a család-modelleken keresztül segít bemutatni a lakhatási szokásainkat. Jellemző-e, ha igen milyen feltételek, körülmények mellett a több generációs együttélés, köthetők-e település-szerkezethez a különböző modellek, a pályakezdéshez, karrierépítéshez jellemzően milyen lakhatási igények társulnak

    A gazdaság a lakhatás, a lakástulajdon-formák összefüggései.

Ezt az összefüggést a gazdaság működőképessége viszonylatában azért szükséges vizsgálni, mert válasz kapunk arra, hogy mennyiben alkalmasak a pillanatnyi lakástulajdon-viszonyok kiszolgálni a gazdaság munkaerő igényét. Nevezetesen tud-e ott lakni, és milyen feltételek körülmények között a munkavállaló, ahol munkalehetőség van, vagy fordítva, van-e ott munkalehetőség, ahol a munkavállaló lakik. És mindez, hogyan függ össze a tulajdonviszonyokkal? Hazánkban, különösen a rendszer-váltáskori lakásprivatizáció következtében, a lakásállomány magántulajdona vált jellemzővé. Ez a helyzet viszont létrehozta a modern, -de nevezném inkább mai viszonyaink melletti – „röghöz-kötöttséget”. Itt lakom, de nincs munka, vagy lenne munka, de nincs hol laknom. Ebből persze következik az irány is: a munkaerőhöz telepítetett munkahely, vagy a munkahelyhez kínált lakhatási lehetőség, de itt kapcsolható a távmunka lehetősége is. Lényeg: ebben a vonatkozásban a rugalmasság, a mobilitás lehetősége.

    a támogatási rendszerek és a lakhatás, ha támogatás, akkor mit és hogyan?

Belátható tehát, ha a lakás, még-inkább a lakkhatási körülmények alakulása ennyire meghatározó tényező a gazdaság fejlődése szempontjából akkor, legalább a pályára állításig, támogatni lenne szükséges. Eldöntendő viszont, hogy mit, hogyan, mennyire és kiket. És itt csatolhatók vissza az előzőekben vizsgált összefüggések.

Ha van a demográfiai helyzetre hatása a lakhatási körülményeknek, akkor van értelme az ezt szolgáló támogatásnak. Ez a támogatás viszont a célzott alanyokra tekintettel (alkotmányos okokból) csak alanyi jogon (minden élve-születés) lenne adható. Ugyanakkor az egyidejű felhasználhatóság mértéke, illetve az egymást követő felhasználás közötti idő szabályozásával a költségvetésre gyakorolt hatása szabályozható.

         Ha van a gazdaság működőképességére hatása a lakhatás körülményeinek, akkor ezt a hatást, szükség és igény szerint lehet erősíteni. Valószínűsíthető, hogy e hatásrendszer alakítása a legbonyolultabb és legnagyobb figyelmet igénylő tennivaló. Ugyanakkor eszköz számtalan, a jövőnk szempontjából megkerülhetetlen feladat kezelhetőségéhez. Ilyenek például :

-foglalkoztatás: részben a képzetlen munkanélküliek bevonása, akár a közmunkaprogram keretében, de az építőipari kapacitás növelésén keresztül általános foglalkoztatás-növelő hatás.

-szociális ellátás: a munkalehetőségek biztosításával szociális ellátást csak, a valóban erre szorulóknak kellene biztosítani.

-környezet-használat, energia-gazdálkodás: a lakásállomány fenntartását (felújítás) és az új építést energia-hatékony technológiák alkalmazásával lehet és kell ösztönözni. (hatás: a kiszolgáló háttéripari kapacitás növekedése, a lakásfenntartási költségek csökkenése,a környezet-terhelés csökkenése, a fajlagos energiafelhasználás csökkenése, stb..

Jól érzékelhető tehát, a szükséges hatások elérésének ösztönzésére eszköz lehet a támogatások különböző formájú alkalmazása, de feltétel, hogy a cél-rendszer egésze ki legyen dolgozva és a beavatkozások hatásai modellezve legyenek. Csak egyes elemek önkényes és ötletszerű változtatása az egész rendszerben okoz zavarokat, vagy teszi azt működésképtelenné. Témánkra alkalmazva tehát a kifejtetteket, a gazdaság és lakhatás viszonyában, ha támogatással akarunk szabályozni, ösztönözni, akkor nem ragadhatunk ki egyes elemeket (csak új lakás, csak felújítás, csak bizonyos technológiák, csak lakás stb.). Következésképpen, egyidejűleg kell támogatni az energia-takarékos felújítást, építést (állagmegóvás, új építés, környezet-terhelés szabályozása, foglalkoztatás, stb.), a lakás-bérleti díjat (foglalkoztatás, munkaerő mobilitása, gazdaság „fehérítése”, stb.). De, a rendszer működőképessé tételéhez egyidejűleg szükséges támogatni a munkanélküliek képzését, átképzését, az így rendelkezésre állók foglalkoztatását. A támogatások mértékét, időbeli lefolyását a modellezés eredménye alapján lehet meghatározni, a támogatások módját a célhoz igazítva kell megválasztani ( pld.: a munkanélküli képzése, átképzése a közmunka keretében, de az ennek során megépített és részére biztosított lakás használati díja részbeni elengedése már támogatás).

Remélem sikerült érzékeltetnem, hogy a lakhatás lehetősége és minősége hogyan függ össze a gazdaság működésével, az emberek életminőségével. Szabad, illetve lehet-e, netán érdemes-e bizonyos össztársadalmi, de mindenképpen valós és szükséges érdekekért, különböző támogatásokkal ezen összefüggésekbe beavatkozni, azt befolyásolni?

 

A kifejtettekből következik:

A célhoz szükséges mértékben és ideig, a célnak legmegfelelőbb módon, nyilvánosan és átláthatóan, rendszeres ellenőrzés mellett a lakhatás rendszer-szerű támogatása nem kerülhető meg.


Dr. Pápai László

Lehet Más a Politika

önkormányzati képviselő-jelölt

4. sz. választókerület  (belváros ÉNY-i része)

 

Szólj hozzá!

Címkék: politikai program dr pápai lászló

"A zene mindenkié, a politikusokat TE választod meg"

2010.09.20. 22:22 gonzeee

1 komment

Címkék: programajánló

Hozd el az ügyedet...köztéri fogadóórát tartunk a Kossuth téren!

2010.09.16. 19:51 gonzeee

Szeptember 17-én képviselőjelöltjeink mellett Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselő vár minden kedves érdeklődőt 14.00-17.00 között a Kossuth téri standunknál.

Elmondhatod véleményedet, mi meghallgatunk!

Szólj hozzá!

HELYI ÉRTÉK NAP

2010.09.15. 14:09 gonzeee

 FELHÍVÁS!


A Lehet Más a Politika nyíregyházi szervezete különleges kampányzáró napra várja az érdeklődőket és a környék zenekarait. A Helyi Érték Nap című rendezvényre olyan zenekarok jelentkezését várjuk, akik szívesen bemutatkoznának a nyíregyháziaknak egy kis utcazenélés keretében.

A rendezvény időpontja: 2010. október 2. szombat, kora délutántól

Tervezett helyszín: a nyíregyházi Kossuth tér.

A zenekarok az LMP központi telefonszámán regisztrálhatnak Lizák Erika irodavezetőnél a +36 30 9882653-as számon. Itt nyílik mód arra, hogy egyeztessék produkciójuk technikai igényeit.

A program célja az értékközvetítés, a helyi értékek bemutatása és a színvonalas kikapcsolódás, nem a politika jegyében.


Szólj hozzá!

Címkék: programajánló