Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

„Nőtől nőknek – nem csupán a nőkért”

2012.01.08. 23:32 gonzeee

 Mottó: „A társadalom szétszakított szövetének újjászövésében a nőknek nagy szerepük lesz..

 

MEGHÍVÓ

 

A nyíregyházi Élő Újság szeretettel meghívja Önt és családját

„Nőtől nőknek – nem csupán a nőkért”

címmel szervezett rendezvényére

2012. január 12-én, csütörtökön 17 órától

a John’s Pub étterembe

(Nyíregyháza, Dózsa György u. 7.)

 

Az Élő Újság 2012-es első megjelenése - egy korábbi, másfél évtizedes folyamat folytatásaként - azt próbálja bizonyítani Nyíregyháza város lakóinak, hogy a közösséget érintő, társadalmi kérdésekről folytatott párbeszédben a nők hangjára is szükség van. 

A tények, okok bemutatásán túl közös gondolkodásra hívunk minden állampolgárt a társadalmi részvétel azon formáiról, melyek hosszú távú megoldások kezdeményezésével hozzák össze az érintetteket, közösségeket, civileket.

Rendezvényünk az újszerű megoldások irányába szeretné elvinni az érdeklődőket egy

kivételes közéleti személyiség meghívásával.

Vendégünk:

Kaufer Virág

 

Kaufer Virág életrajza

1975-ben született Budapesten. 2000 óta több civil szervezetben dolgozott, vezetőségi tagja volt a Rex Kutyaotthon Alapítványnak és a Fauna Egyesületnek, majd a brit székhelyű Compassion in World Farming nevű szervezet kelet-közép-európai koordinátoraként dolgozott. 2003-ban az Egyesült Királyságba költözött, és számos nem-kormányzati szervezetnek dolgozott, többek között az Oxfam nemzetközi humanitárius és fejlesztéspolitikai szervezetnek is. Élete során sokat utazott, bejárta Ázsiát, Észak- Amerikát és Európát. 2010-ben költözött újra Budapestre. A z LMP-nek a megalakulása óta tagja. Indult a 2009-es európai parlamenti választásokon. Országgyűlési mandátumot a 2010 választásokon szerzett az LMP országos listájának 12. helyével. 2012 február elsejével visszaadja országos listán szerzett mandátumát pártjának.

 „Döntésemmel olyan utakat kívánok keresni és építeni a jövőben, amelyek az indulatok helyett a közösség építő erejére, az összefogásra és a szolidaritásra épülnek. Az új rendszer nem csak a politikai hatalom megdöntését jelenti, hanem a társadalom szétszakított szöveteinek helyreállítását is. Ebben komoly szerepe lehet a nőknek, mert ők azok, akik a „szelíd ellenállás” fő erejét képezhetik. Ők lehetnek a meghonosítói a tőlünk Nyugatra és Keletre is komoly hagyománnyal bíró kollektív cselekvési formáknak. Számos marginalizált társadalmi csoportnak kell megszerveződnie és hallatnia a hangját. Én nagyon szívesen veszek részt abban, hogy ők rátaláljanak a politikai részvétel számukra megfelelő formájára. Közösségeknek, állampolgároknak szeretnék segíteni abban, hogy megtalálják a hozzájuk illő önkifejezési formát.”

Elemzők szerint olyan esetre, amikor egy politikus a regnáló hatalom elleni tiltakozásul, lelkiismereti és elvi okokból kész volt visszaadni a mandátumát (s ezzel kiváltságait és biztos egzisztenciáját is), az újkori magyar demokráciában még nem volt példa. Olyan képviselők persze már voltak (vannak és lesznek), akik az elveiket készek voltak feladni, de a mandátumukhoz továbbra is ragaszkodtak. A tizenkét éves civil mozgalmi múltat és angliai éveket maga mögött tudó Kaufer Virág döntése ezért történelmi lépés egy történelmi helyzetben.

A hatása ugyanakkor kétségkívül többesélyes.

 

Ön hogyan vélekedik erről?

Gondolkodjunk együtt! Ön se maradjon otthon!

Hívjuk és tisztelettel várjuk barátaival együtt! Javaslatait, észrevételeit ossza meg velünk az eloujsag@gmail.com e-mail címen!

Ismerjen meg minket az eloujsag.blogspot.com internetes oldalon!

Dr. Rácz Éva és Lizák Erika

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr963530183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.