Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

Új fejlődési modellre van szükség

2010.11.21. 19:37 gonzeee

 Az LMP a többkulcsos SZJA visszaállításával és az ökológiai adóreformmal biztosítaná a forrásokat az egészségügy, az oktatás kiemelt támogatására valamint a járulékok 5%-os csökkentésére. Az ökopárt módosító javaslataival szakított az ellenzék korábbi tradíciójával, és nem költött többet a bevételeknél.

Az LMP szerint új fejlődési modellre van szükség. Ezt szolgálja a gazdagok és a tőzsdei cégek kedvezményezése helyett a szolidáris, a szegényeket és kisvállalkozásokat támogató adórendszer, az oktatás és az egészségügy leépítése helyett a befektetés a társadalomba. A demokratikus intézmények és a civil társadalom kivéreztetése helyett azok megerősítésére, a jövő felélése helyett az ökológiai adóreformra és a zöld szektor fejlesztésére kell törekednünk.

A foglalkoztatást ösztönző és a gazdasági erőkülönbségeket kiegyenlítő gazdaságpolitikánk központi eleme az adó- és járulékreform. Helyreállítanánk az arányos közteherviselést a progresszív személyi jövedelemadó visszaállításával, ezzel egyidejűleg a foglalkoztatás bővítését tennénk lehetővé a járulékok 5%-os csökkentésével. Költségvetési többletforrásokat biztosít ökológiai adóreformunk, melyet fokozatosan, a lakosság teherbíró képességét és az ipar regionális versenyképességét szem előtt tartva vezetünk be. Ennek első lépéseként 2011-re 220 milliárd forintnyi többletforrást biztosítana a környezetszennyező tevékenységek nagyobb adóztatása.

Egészségügyi csomagunk közel 60 milliárd forintnyi többletforrást biztosít az ágazat számára, ebből elsősorban a megelőzést támogatjuk, valamint megerősítjük a szakorvosi, szakápolói, a védőnői és a háziorvosi rendszert. Hat milliárd forintos oktatási csomagunk tartalmaz többek között normatíva emeléseket és az óvodai, bölcsődei rendszer fejlesztését.

A természeti erőforrások és a vidéki élet minőségének védelmét szolgáló 50 milliárd forintos környezet- és vidékpolitikai csomagunk egyenlő esélyeket biztosít a magyar állampolgároknak, szülessenek és éljenek az ország bármelyik pontján.

A közösség érdekeit védő demokratikus intézményrendszer megerősítése biztosítani fogja, hogy a kontrollfeladatokat ellátó szervezetek feladataikat megfelelő költségvetés birtokában –és így megfelelő minőségben - végezhessék. Ennek keretében az Állami Számvevőszéket a korrupcióellenes harc központjává tesszük, a Gazdasági Versenyhivatalt, a Költségvetési Tanácsot és a PSZÁF-et feladatkörük kiterjesztésével erősítjük meg, mindezeket összesen 1,5 milliárd forint többletforrással.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr502463802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.