Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

Jelöltünk, Kovács Erik

2010.09.26. 17:43 prixi

Kovács Erik vagyok. 2004 óta élek Nyíregyházán. Élettársammal együtt nevelem párom előző kapcsolatából született két gyerekét. Munkaügyi – társadalombiztosítási előadóként dolgozom egy helyi rehabilitációs vállalatnál.

Célom, hogy ez a város ne legyen következmények nélküli város, hogy aki itt él, az ne vágyjon el máshová.

Az önkormányzati választásoknak az a tétje, hogy a helyi közügyek intézését kikre bízzuk.

Az LMP mentalitásbeli, gondolkodásbeli változást szeretne, s ennek tere lehet az önkormányzati munka is. Célom, hogy a városlakókkal közösen építsünk egy modern európai várost, mely biztosítja mindazokat az előnyöket, melyet a városi lét nyújthat, de mindezt nem az egészséges, tiszta környezet kárára.

Az LMP nyíregyházi képviselőjelölt csoportja azokon a pontokon szeretne elsősorban változtatni, amik alapjaiban érintik a város életét. Ezek az ésszerű párbeszédről és az összefogásról szólnak:

Az itt élő emberek részvételi lehetőségeinek a biztosítása a város életében. A globális gazdasági, társadalmi és környezeti folyamatok integrálása a város és a város környékének az életébe.

A korrupció lehetőségének a folyamatos csökkentése. Pl. az önkormányzati működés átláthatóságának a növelésével, és az önkormányzati döntéshozatali folyamatok nyilvánossá tételével.

A jó gazda szemlélet megvalósítását a város vezetésében.

Ezekre az alapelvekre épülve kell mindazokról a gyakorlati kérdésekről is beszélni, ami a mindennapokat meghatározza:

  • A város költségvetési hiányának a csökkentése, végső soron megszüntetése
  • A közlekedés emberibbé tétele, a tömegközlekedés, valamint a kerékpáros és gyalogos közlekedés fejlesztésével,
  • A lakhatási kérdések rendezése, a gyakorlatban is működő lakásprogramok indításával,
  • A helyi termékek helyi piacra jutásának a fejlesztése, ezzel valós munkahely teremtés megvalósítása, melynek eredményei is itt maradnak és a helyi gazdaságot fejlesztik,
  • Az energiatudatos várostervezés és építészet elterjesztése, hiszen valóban életbevágó kérdés lesz a közeljövőben az energiával való ellátás biztosítása.
  • A jövőben fel fognak értékelődni azok az irányok, amelyek a jólét nem anyagi dolgait kezdik el fejleszteni. Ezek: A szolidaritás, összefogás, közös részvételen alapuló fejlesztések, az emberi kapcsolatok megerősítése, és a kreatív problémamegoldások.
  • Ezekben kérem támogatásukat!

Kérdéseivel, ötleteivel forduljon hozzám az alábbi címen: levelek.eriknek@gmail.com

Aki vágyik a tiszta közéletre, hiteles kommunikációra, valódi változásra, az szavazzon rám a nyíregyházi 3. sz. körzetben

Tisztelettel: Kovács Erik

Szólj hozzá!

Címkék: kovács erik

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr262324841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.