Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

részvételi költségvetés_2

2010.09.26. 17:01 prixi

A korrupció veszélye elsősorban az önkormányzat tulajdonában lévő javak hasznosítása és értékesítése, valamint a beszerzések és beruházások területén jelentős. Ezért a részvételi költségvetés keretében a civilek megvizsgálják az önkormányzati vagyon hasznosításának hatékonyságát, javaslatot tesznek ennek javítására. A részvételi költségvetés véleményezné még a pályázatok kiírása előtt az önkormányzati vagyonelemek értékesítésének tervét, a még elfogadható minimális árat, és a pályázati kiírások főbb szempontjait. Emellett javaslatot tesz a bevételek hasznosítására. Ugyanígy véleményezi az önkormányzat beszerzéseinek és beruházásainak hatékonyságát, különös figyelemmel a beszállítók kiválasztásának mechanizmusát.

A részvételi költségvetés véleményezési joga tehát az alábbi területekre terjedhet ki:

  • főbb kiadások arányának véleményezése, javaslattétel az arányok megváltoztatására
  • az önkormányzati beruházások és felújítások prioritásának meghatározása
  • a jelentős hitelfelvételek véleményezése
  • az önkormányzati vagyonhasznosítás hatékonyságának vizsgálata, javaslattétel ennek javítására
  • a kiírás előtti pályázatok, az önkormányzati vagyonelemek értékesítési tervei, a még elfogadható minimális árak véleményezése/meghatározása, illetve javaslattétel az így beszedett pénzek hasznosítására.
  • önkormányzat beszerzéseinek, és beruházásainak hatékonyság szempontjából történő értékelése, különös figyelemmel a beszállítók kiválasztásának gyakorlatára.

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr152324714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.