Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

Mit ér 1 szavazat? Dr. Rácz Éva sajtótájékoztatója Oroson

2010.09.23. 19:15 gonzeee

A társadalmi részvétel esélyei – itt és most.

Találkoztam Oroson és Nyíregyházán is emberekkel, akik azt mondták, el sem mennek október 3-án szavazni, mert a nagy pártokra nem voksolnának, a kicsikre pedig minek?  

Mit ér 1 szavazat?  Miért szavazzanak az LMP-re? Mit ér 2-3 képviselő jelenléte az önkormányzati testületben?

Jó, ha tudjuk, Nyíregyházán 21 jelöltből 6-ot nem közvetlenül választanak meg az állampolgárok, hanem a nem nyertes jelöltekre leadott szavazat alapján. Így hasznosul a töredékszavazat. Annak a szavazata sem vész kárba, bármely körzetben is teszi meg, aki a „vesztes” egyéni jelöltre szavaz. 

A LMP ott van a magyar parlamentben, és ugyanolyan eséllyel ott lehet a nyíregyházi képviselőtestületben is 2-3 fővel, és eredményes befolyással lehet minden következő 4 évben megszületett döntésre!

Az LMP-n belül mi egy új politikai kultúrát képviselünk, és meggyőződésünk ez a hiteles kommunikáció alapja, amely megvalósíthatja a társadalmi részvételen keresztül az igazságosságot, és  kezdeményezi alapértékként a környezettudatos magatartást is.

Én orosi képviselőjelöltként arra biztatom a helyi lakosokat, és természetesen az összes többi választókörzetben élőket is, hogy érezzék fontosnak a jelenlétüket bármilyen politikai háttért is választanak szándékaiknak, - menjenek el, döntsenek, szavazzanak mellette.  Politikai elemzők szerint ez egy olyan választás, amit 1 szavazattal meg lehet nyerni, és az olyan kicsi pártoknak, mint az LPMP 1 szavazat is helyet adhat a város közgyűlésében.

Amit ma egy orosi polgár megtehet, az „1 szavazattal” kezdődik el, - ne várjon senki másra, tegye meg, és értékelje hogy állampolgári jogként gyakorolhatja azt. Aki nem lesz jelen a fülkében, az is döntést hoz. Hallgatásával fejezi ki részvételét, azonban csak az érzések nem diktálják az orosi ember lehetőségeit, és és nem érvénytelenítik választásait.

Aki bármilyen érzelemre hivatkozva október 3-án otthon marad, az is választ! 

Az LMP-ben mi az itt élőkkel együtt szeretnénk bebizonyítani, hogy  minden új akarat, amely új szempontból mutat meg valamit, segít MÁS-ként gondolni a megoldásokra.

                                                                                                                                                                                                                           Dr. Rácz Éva 

                       15. sz. VK. /Oros/ képviselőjelöltje

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr892317514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.