Rovatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei LMP tagjaink blogja

Közélet! Vélemény! Lehet más a politika!

események

2011.03.10 Nyíregyháza, Luther u 5. Rolling Rock Söröző LMP klub Schiffer Andrással

fótóalbum

SZSZB LMP a facebookon

Friss topikok

Hosszabban:

2009.12.05. 11:39 prixi

Az LMP a közvélemény kutatások szerint jelenleg 3%-on áll a biztos pártválasztók körében, úgy, hogy igen magas a bizonytalanok száma és hogy az LMP ismertsége még közel sem teljes körű. Amennyiben az LMP ismertsége két-háromszorosára nő, az 5 %-ot könnyedén átlépve az országgyűlésbe kerülhet. Ezt tovább erősíti, hogy az elmúlt évek parlamenti pártjai közül három is – az MSZP, az SzDSZ és a MDF -, a komoly válsággal küzd, de a Fidesz kétharmad közeli eredményétől való félelem is nagy eséllyel terelhet szavazókat az LMP irányába.

 

Meg van tehát az egyedülálló esély arra, hogy egy új párt jelenjen meg a színen. Azonban az LMP betörését a politikai térbe nagymértékben nehezíti, hogy a jelenlegi politikai elit igen komoly akadályokat támasztott a kis pártokkal szemben. A választási rendszer mellett legfeltűnőbb az 5%-os küszöb, melynek eléréséhez alapvető fontosságú, hogy az egész országban, 176 egyéni körzetben tudjanak a párt jelöltje elindulni és tudják begyűjteni szavazatokat. Egy-egy jelölt indulásának feltétele a választókerületenkénti 750, azaz az országban összesen 132.000 ajánlószelvény összegyűjtése. Ez pedig a parlamenti pártokénál jóval kevesebb pénzzel, és tiszta eszközökkel igen nehéz feladat. Az évek óta működő pártok komplett adatbázisokkal járva napok alatt megszerzik a szükséges szelvényeket, sőt annál jóval többet.

Az LMP a megalakulástól számított idő alatt minden megyében felállított területi irodákat, tagsága és szimpatizánsi köre napról napra nő, de vajon elég lesz-e ez a lelkes csapat, hogy 5-10 nap megfeszített munkájával az ország legeldugottabb pontjain is összegyűjtse az ajánlásokat? Ehhez elengedhetetlen segítség az előregisztráció, hiszen ennek révén fel tudja venni az LMP a versenyt a nagy pártokkal is.

 

Priksz Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szszblmp.blog.hu/api/trackback/id/tr601575552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.